Op maandagavond 2 oktober begint er een nieuwe serie online bijeenkomsten ‘Mantelouders Autisme’. Het is een serie van 4 bijeenkomsten voor ‘mantelouders en verzorgers’ van kinderen met autisme.

Als u extra zorgen of andere zorgen heeft voor een of meer kinderen waarbij (vermoeden van) autisme is, kunt u deelnemen aan de bijeenkomst. Er hoeft geen diagnose gesteld te zijn. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het vinden van herkenning bij de andere ouders.

Thema’s
De bijeenkomsten hebben opvolgende thema’s gerelateerd aan het zorgen voor uw kind voor uzelf. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het vinden van herkenning bij de andere ouders.

Autisme – maandagavond 2 oktober
Een kennismaking met autisme. Wat vraagt het van jou als ouder in de opvoeding van jouw kind? We delen tips en tricks.

Autisme en de omgeving – maandagavond 9 oktober
Hoe reageren mensen uit je omgeving op jouw kind met autisme en op jou als ouder? En hoe ga je daar mee om? Wat deel je wel en wat deel je niet?

Autisme en Zintuigen – maandagavond 23 oktober
Het woord prikkels komt vaak voorbij, maar wat zijn dat? Wat heeft jouw kind nodig op het gebied van prikkelverwerking?

Autisme en Feestdagen – maandagavond 30 oktober
Voor je het weet is het weer zover: de feestdagen. Hoe ga je hier als gezin mee om? Welke voorbereidingen wil je treffen? En wat doen andere ouders?

Online bijeenkomsten
De bijeenkomsten Mantelouders Autisme zijn online te volgen via teams. Heeft u daarbij hulp nodig, dan helpen wij u graag om hier digitaal aan deel te nemen. Ouders buiten Molenlanden mogen ook een aanmelding doen voor deze cursus.

De bijeenkomst duurt van 20.30 uur tot 21.30 uur. Inloggen kan vanaf 20.15 uur.

Meer informatie en aanmelden
Mail naar info@welzijnmolenlanden.nl of bel 085-0066089.