WAT IS RESPIJTZORG?
Respijtzorg is het tijdelijk en volledig overnemen van de zorg om de mantelzorger op adem te laten komen. Mantelzorgers houden hun taak langer vol als zij af en toe de zorg uit handen kunnen geven om nieuwe energie op te doen. Respijtzorg kent vele vormen, het kan thuis of op locatie, het kan door inzet van vrijwilligers, andere familieleden of professionals, het kan incidenteel of wekelijks.

Respijtzorg kan worden ingezet om praktische redenen, bijvoorbeeld een afspraak buiten de deur, iets regelen of ergens op bezoek kunnen gaan. Respijtzorg kan ook worden ingezet om wat ontspanning te hebben als mantelzorger. Wanneer je als mantelzorger goed in je vel zit, gaat het zorgen voor de ander ook goed! Verder kan het bijdragen aan het hebben van een ‘veilig gevoel’, als u als mantelzorger van huis gaat.

RESPIJTZORG AAN HUIS DOOR EEN VRIJWILLIGER
Als er lichte zorg of ondersteuning nodig is bij de zorgvrager thuis kan dit in sommige gevallen worden overgenomen door een vrijwilliger. Het zou gaan om enkele dagdelen per jaar.

Wanneer wij een vraag krijgen van een mantelzorger voor respijtzorg gaan wij op zoek. Er vind een gesprek plaats met de zorgvrager en de mantelzorger om te kijken of er mogelijk een vrijwilliger kan worden ingezet. Als er een vrijwilliger gevonden is vind er een gesprek met beide partijen plaats om te kijken of de koppeling kan worden gemaakt.

U kunt ons elke werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur bereiken op nummer 085-0066089 of per e-mail naar info@welzijnmolenlanden.nl