Wat kan ik doen als ik ouderenmishandeling in mijn omgeving vermoed?
Bent u vrijwilliger en stelt u zichzelf die vraag wel eens? Wilt u signalen leren herkennen? Meer weten over wat u kunt doen als u vermoedens heeft over de mogelijke mishandeling van de mensen die u bezoekt? Dan is de gratis voorlichtingsbijeenkomst “Wat kan ik doen om ouderenmishandeling te voorkomen” misschien wel iets voor u. Deze voorlichting is speciaal voor vrijwilligers ontwikkeld en wordt gegeven door experts van Indigo Zuid-Holland Zuid en Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid.

Signalen herkennen
Vrijwilligers bewuster maken van de verschillende vormen van ouderenmishandeling en signalen te leren herkennen, dat vinden we belangrijk. Bewustwording is de eerste stap in de aanpak van ouderenmishandeling. Het is belangrijk je daarbij te realiseren dat mishandeling niet altijd moedwillig is en ook kan voortkomen uit onmacht. Onmacht bijvoorbeeld door overbelaste mantelzorgers die al jarenlang zorgen voor een afhankelijk familielid. Financieel misbruik is een andere vorm van mishandeling. Het kan erin sluipen, beginnen met het afrekenen van extra persoonlijke boodschappen en uiteindelijk leiden tot regelmatige kasopnames.

Als u het niet vertrouwt
Tijdens de bijeenkomst vertellen we welke stappen u kunt zetten als u vermoedens heeft over de mishandeling van iemand in uw omgeving. U staat er niet alleen voor. U kunt altijd bellen met Veilig Thuis, maar ook bij het Sociaal Loket van de gemeente Molenlanden zijn medewerkers die daarover kunnen adviseren.

En verder
De experts van Indigo en Veilig Thuis zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden een toelichting geven over de verschillende vormen van ouderenmishandeling. Misschien heeft u zelf ervaringen die u (anoniem) wilt bespreken. Tijdens de bijeenkomst of de koffiepauze is er voldoende gelegenheid de zaken die u op uw hart heeft rustig te bespreken.

Praktisch
Er zijn twee bijeenkomsten:

Plaats Datum Tijd
De Trouwzaal van het gemeentekantoor
(Groeneweg 33 in Hoornaar)
Donderdag 6 oktober 2022 13.30 tot 16.00 uur
’t Waellant (Ooievaar 10 in Nieuw-Lekkerland) Dinsdag 11 oktober 2022 19.00 tot 21.30 uur

Heeft u interesse of vragen?
Aanmelden kan bij ons door te mailen naar info@welzijnmolenlanden.nl. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op ons op door te mailen naar het bovengenoemde e-mailadres of te bellen naar 085-0066089.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]